Bilanțul anual..

An de an, în noaptea de 4 spre 5 decembrie fac bilanțul anului. Acum ceva timp făceam asta în noaptea de revelion, dar fiindcă noaptea de revelion este zgomotoasă și eu am nevoie de liniște pentru a face o analiză obiectivă, de câțiva ani a devenit tradiție ca bilanțul anului să aibă loc la începutul lunii decembrie. Când spun bilanț nu mă refer la bani( deși poate că dacă ar fi vorba despre bani ar fi mult mai ușor), în schimb, în această noapte eu pun în balanță zâmbetele și lacrimile care mi-au străbătut chipul de-a lungul anului. Pun în balanță reușitele și înfrângerile. Pun oamenii pe care i-am pierdut și pe cei pe care i-am câștigat. Pun visurile care au devenit realitate și pe cele care au rămas în stadiu de visuri. Pun vorbele rostite de către mine care i-au rănit și pe cele care i-au vindecat pe cei din jur. Pun îmbrățișările pe care le-am oferit cât și pe cele care m-am abținut să le ofer. Pun gândurile bune și pe cele mai puţin bune. Pun bucuriile și tristețile. Pun zborurile și căderile. Pun momentele în care o zi a durat cât un an și în care o săptămână a durat cât o zi. Pun amintirile și speranțele.
N-a fost un an greu, dar nici ușor nu a fost. A fost bogat în experiențe plăcute și mai puţin plăcute. Se spune că niciodată nu vom învăţa lecții de viață zâmbind. Este adevărat. Am verificat pe propria piele.
Nu am reușit să fac tot ce mi-am propus în acest an, dar asta nu înseamnă că mă voi învinui sau pedepsi pentru asta. E adevărat că am așteptări și cerințe de la mine însămi, dar în același timp sunt destul de rezonabilă încât să conștientizez că sunt om, că am nevoie de un număr minim de ore de somn, de odihnă sau cel puțin timp pentru citit.
Acum ceva vreme am decis să fac pace cu mine însămi. Să-mi fiu prietenă, pentru că mi-am fost destul timp cel mai sprig dușman și cel mai înverșunat judecător. Sunt blândă cu mine, dar în același timp obiectivă, corectă. Încerc să nu provoc rău intenționat nimănui cu gândul, fapta sau vorba.
Una dintre cele mai mari realizări ale mele din acest an este faptul că m-am mai descoperit puţin. Încă nu știu cine sunt, încă nu știu ce misiune am aici pe pământ, dar ceva se conturează. Urmează să am dialogul interior cu mine însămi, poate acolo voi afla mai multe.
Un alt an, un alt bilanț!
Când spun bilanț nu mă refer la bani( deși poate că dacă ar fi vorba despre bani ar fi mult mai ușor), căci vorba lui A. Einstein
„Nu tot ceea ce poate fi numărat contează şi nu tot ceea ce contează poate fi numărat.”

Reclame

Un gând despre „Bilanțul anual..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s