Încetează!

Sunt chestii pe care le accepţi, nu pentru că ești obligat. Le accepţi pentru liniștea ta interioară. Eu le-am conștientizat, încă mai lucrez la partea practică. Dacă e ușor? Nu, nu e. Și totuși, nu renunț.
La un moment dat am înțeles că fiecare om este unic, că nu trebuie să mă compar cu nimeni altcineva decât cu mine. Singurul om cu care trebuie să mă compar sunt eu însămi, atât. Când vreau să verific dacă am evoluat, dacă am devenit mai bună, mai înţelegătoare, mai blândă, mai optimistă mă compar cu mine. Simplu. Versiunea care am fost și care am devenit. Fiecare om are propriul ritm de dezvoltarea fiziologic, psihologic, moral. E absurd să te compari cu alt om. De altfel, de obicei în spatele succesului se ascund sacrificiile, renunţările. Și toate acestea le poate ști doar cel care le-a trăit pe propia piele.
Așa încât tu, Om frumos, știi deja, în general nu dau sfaturi, cu atât mai mult când nu mi se cer. Astăzi însă, voi face o excepție de la regulă.
Încetează.
Încetează să te mai compari cu toţi ceilalți din jurul tău. Fiecare om este unic în felul său. Tu doar descoperă prin ce te deosebești de ceilalți și dezvoltă-ţi talentul, calitățile!
Încetează să te crezi nedemn de iubire! Orice om merită să iubească și să fie iubit!
Încetează să te consideri urât! Ești un om frumos! Exact rănile tale te fac frumos, faptul că zâmbești după ce plângi, că mângâi, că îmbrăţișezi, că privești cu dragoste, toate acestea fac din tine un om frumos!
Încetează să te ascunzi de tine însuți! Plângi, râzi, cântă, dansează, aleargă prin ploaia, fă ceea ce simţi.
Încetează să te complexezi pentru kilogramele celea în plus, sau pentru firele alea albe, sau pentru anii aceia din calendar. Tu ești un om frumos nu pentru că ai un chip special, ci pentru că zâmbești, iubești, plângi de dor, suferi, te bucuri, primești și dăruiești lumină. Iubește-te, acceptă-te și fii fericit.

Reclame

2 gânduri despre „Încetează!

  1. Da asa este fiecare om este unic fiecare om este în felul lui mai mult sau mai putin….asta pana la momentu cand cineva intervine si încearca sa îti dea creieri peste cap…si asta urasc…..nu putem schimba pe nimeni putem însa acepta un om asa cum este cu perfectiuni sau inperfectiuni…cu greseli ori fara….trebui sa stim ca nu ne-am nascut pentru a fi perfecti ori pentru a-ne compara cu cineva….ne-am nascut pentru afi unici pentru a fi noi însine….însa sunt multi oameni care su uitat chestia asta si cred ca tu esti ceva ce trebuiesti schimbat pentru a nui place lui ceva ori pentru amuzament ori pentru ca poate si îsi permite si nul intereseaza ca nimic alceva…si de aici încep toate….seara placuta sa ai licurici o placere sa te citesc…!

    Apreciază

  2. Da asa este fiecare om este unic fiecare om este în felul lui mai mult sau mai putin….asta pana la momentu cand cineva intervine si încearca sa îti dea creieri peste cap…si asta urasc…..nu putem schimba pe nimeni, putem însa acepta un om asa cum este, cu perfectiuni sau inperfectiuni…cu greseli ori fara….trebui sa stim ca nu ne-am nascut pentru a fi perfecti ori pentru a-ne compara cu cineva….ne-am nascut pentru afi unici, pentru a fi noi însine….însa sunt multi oameni care au uitat chestia asta si cred ca tu esti ceva ce trebuiesti schimbat pentru ca nu-i place lui ceva, ori pentru amuzament ori pentru ca poate si îsi permite si nu-l intereseaza nimic alceva…si de aici încep toate….seara placuta sa ai licurici o placere sa te citesc…!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s