Centru de recuperare a sufletelor..

Niciodată, dar absolut niciodată să nu judeci, să nu bârfești, să nu critici pe cel de lângă tine, chiar dacă după părerea ta ești îndreptățit s-o faci! Auzi? Niciodată. De ce? Fiindcă ceea ce afișează oamenii este una, ce au în interiorul lor însă, e altceva. De unde știi tu ce suferințe are omul din faţa ta? De unde știi tu ce lupte se duc în el? De unde poţi ști tu ce responsabilități îi apasă umerii fragili? De unde poţi tu să știi dacă zâmbetul nu-i este decât o mască? De unde să știi tu că lacrimile alea nu înseamnă că a ajuns la limita puterilor? De unde să știi că hainele sale sunt ponosite fiindcă a ținut neapărat ca, copiii lui să știe carte? De unde să știi că mâinile tremurânde și încetineala, nesiguranța mișcărilor se datorează încercărilor la care l-a supus viaţa? De unde să știi tu ce simte, gândește, ce-l doare și frământă dacă n-ai trăit cu el sub același acoperiș nici măcar o zi? De unde să știi tu toate astea? Nu ai de unde. Atunci încetează! Încetează să crezi că le știi pe toate! Nu ai dreptul să te porţi cu aroganţă faţă de nimeni, indiferent de vârsta pe care o are sau hainele pe care le poartă. Stai lin. Nu în jurul tău se învârte pământul. Fii Om, tratează-i pe ceilalți exact așa cum vrei tu să fii tratat.
Viaţa nu m-a mângâiat pe cap mereu, am avut și eu parte de încercări, dezamăgiri, decepţii, dureri, dar pe lângă ceea ce îmi povestesc unii oameni, ale mele pălesc. Adevărate tragedii, drame, încât mă mir cum de nu se oprește inima omului când este supusă atâtor încercări. Muncesc printre oameni, cu oameni, discut pe site-urile de socializare cu destui oameni care mi se confesează. Nu aș putea spune de ce fac ei asta, unii spun că le inspir încredere, alţii mă consideră înțeleaptă( cuvintele lor, nu ale mele!), dar nu asta este important. Important este că indiferent din ce motive îmi relatează poveștile lor de viaţă. La un moment dat am citit nu mai știu unde o frază care mi-a plăcut enorm, mesajul era aproximativ următorul ” fiecare om își dorește să facă schimb de viaţă cu a unui cunoscut, dar dacă ar ști câte necazuri are și celălalt, și-ar cere viaţa înapoi”. Am avut si eu momente în copilărie când aș fi vrut să fiu cutare ca să mă pot juca, cu jucăriile lui. Mai târziu am avut momente când aș fi vrut să am ochii, părul, zâmbetul, banii cuiva. Am încetat de ani buni să-mi mai doresc să fiu în locul cuiva, fiindcă am înțeles că nimeni, dar nimeni nu este pe deplin fericit, mulțumit. Fiecare om are bucuriile și tristețele sale, fiindcă oricât de absurd sau prostesc ar părea, sunt convinsă că pe lumea asta există un echilibru, chiar dacă de cele mai multe ori nu-l vedem și nu-l înțelegem. Ea, coana viaţă cu o mână îţi dă și cu alta îţi ia( în ciuda faptului că avem deseori impresia că unora doar le dă în timp ce altora doar le ia!).
Există atâta suferință, durere, tristețe, dezamăgire în lumea interioară a fiecărui om. Dacă am putea să ne vedem dincolo de corpul fizic, ne-am putea vedea sufletele sângerânde, făcute bucăți, amputate, rănite. Doar dacă am putea..

Dacă aș fi Atotputernică, știţi ce aș face? Aș crea un centru de recuperare a sufletelor. Da, aţi citit bine, centru de recuperare a sufletelor. Voi conștientizaţi că nu ar fi niciodată pustiu centrul ăsta? La cât de traumatizate sunt unele suflete. La câtă durere, lacrimi neplânse, vorbe nerostite, remușcări, neputință, furie, se adună de-a lungul anilor în sufletul omului..
Pentru început aș anestezia toate sufletele astfel încât cel puţin o perioadă să nu mai simtă nimic, apoi ușor-ușor aș începe tratamentul. Medicamentele de bază ar fi răbdarea, atenţia, iubirea, compasiunea, empatia. Cât ar dura tratamentul? Ceva îmi spune că mult, destul de mult timp fiindcă sufletul adună în el vorbe, emoţii, fapte.
Mi-ar plăcea ca în timpul recuperării să pot dezmorţi funcția zâmbetului așa încât să pot pune zâmbete pe chipuri, iar în suflete, să pot pune iubire, bunătate, compasiune.
Nu aș accepta bani pentru toată această muncă, mi-ar fi suficiente zâmbetele și lumina din ochii oamenilor.
Dacă aș fi Atotputernică..

Reclame

5 gânduri despre „Centru de recuperare a sufletelor..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s