Despărțirile dor…

Orice om își are propriul drum în viaţă, așa încât ceilalți îl însoțesc o perioadă mai lungă sau mai scurtă după care îl părăsesc. Fiecare dintre noi am trecut prin despărțiri. Când te desparți din vina ta, încerci o vreme să lupţi cu inevitabilul, încerci să salvezi relaţia. Speri că poate poate va renaște dragostea la fel ca pasărea Phoenix. Și renunți. Renunți când conștientizezi că din dragostea dogoritoare de la început nu a mai rămas nici măcar cenușa. Îi găsești o sumedenie de cusururi partenerului care până nu demult avea doar calități. În schimb, când te desparți din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înțelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas și te chinui să pricepi ce n-a fost bine și unde ar fi trebuit ca lucrurile să cotească pe alt drum. Ajungi să te crezi urât și nedemn de iubire.
Oamenii pe care îi pierzi se împart în două categorii, cei care pleacă brusc, fără un rămas-bun, fără o explicație, oameni a căror lipsă o vei simți mereu și oameni pe care îi pierzi ușor-ușor în fiecare zi, ca la un moment dat să înțelegi că ai alături un străin, un om de care nu te mai leagă nimic.
Indiferent de cum se produc despărțirile , de regulă după ele rămân vorbe nerostite, întrebări fără răspuns, durere și o amorțeală care-ți cuprinde mintea, sufletul, gândurile.
Nu cred în prietenia de după dragoste. Părerea mea e că rămâne mereu cineva care continuă să sufere, dat fiind faptul că dragostea nu moare și nici nu dispare niciodată în același timp din sufletele a doi oameni.
Ori de câte ori am pus punct unei relaţie indiferent de tip, am pus un punct mare, negru, definitiv. Fiindcă o relaţie în care lipsește încrederea nu are viitor. Și despre ce fel de încredere poate fi vorba după ce ai fost trădat? Nu am putut sta niciodată într-o relaţie asupra căreia plana bănuiala. Oricât de mult am ţinut la unele prietenii, oricât de mult suflet, și timp am investit, în momentul în care a fost necesar să le rup, am făcut-o. Am tăiat din mine, din amintiri, din visuri, din planuri și am aruncat. Privită fiind dintr-o parte unii ar putea spune că nu pot ierta sau că sunt orgolioasă. Nimic mai fals. Nu din orgoliu am încetat să mă salut măcar cu cei care la un moment dat îmi erau mai dragi decât îmi eram eu mie însămi, ci fiindcă o dată dezlipit un om de la suflet, nu mi se mai lipește cu nimic. Și să mă prefac că totul e cum a fost odată, nu pot. Nu am legat firul unei prietenii dacă s-a rupt. Și nici nu-i urăsc pe cei care plecând au provocat dezastru în urma lor și durere, fiindcă pentru a se menține, ura cere atenţie, timp și putere. Iar eu nu sunt dispusă să-mi sacrific timpul, puterea și atenţia pentru așa ceva, cu atât mai mult cu cât ura asemenea unei buruieni, odată instalată undeva, nu mai poate fi îndepărtată.
Și ne schimbăm. Ne schimbăm după fiecare despărțire, fiindcă o parte din noi rămâne la oamenii care pleacă, iar noi, ca să ne refacem, ca să lipim la loc toate cioburile, avem nevoie de timp, afecțiune și ajutor.

5 gânduri despre „Despărțirile dor…

  1. Tipul mereu este cel care ne face sa întelegem toate relatile si sa întelegem si sa rezolvam orce problema indiferent de natura ei….sigura chestia pe care am vrea sa o facem si nu putem este sa întoarcem timpul…..cat despre relati si despre a mai exista prietenie dupa iubire ei bine exista dar sunt situati si situati…..cat despre pastrarea uri….fiecare alege ce sa faca sa urasca si sa iroseasca timp pretios care o sa ajunga sal consume ori sa ierte si sa îsi continue viata mai departe fiecare alegem la timpul si momentu potrivit ceea ce credem noi ca ar putea fi bine…!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s